TIJDLIJN 1974-2023

Familie Besseling is al 3 generaties trots eigenaar van de winkel aan de Kanaalstraat.


In 1974 begon Jo Besseling, na een korte carriere in het witgoed, een wijntapperij op de hoek van de Kanaalstraat (zie foto). Er bestaan uit deze tijd krantenartikelen met als kop: Tapperij Jo Besseling leert de Utrechter wijn drinken.

De tapperij tapte op fles, maar menig klant kwam bij Jo met een vaatje of jerrycan om deze te laten afvullen. Elk huishouden had zo zijn eigen 'blend'. "3 liter droge rode wijn, aangevuld met 2 liter zoete rode wijn altublieft".


Jo Besseling had 5 kinderen, 2 zoons en 3 dochters, waarvan Jan Besseling de middelste van de vijf is. Al vanaf 1978 ondersteunde Jan Jo in zijn winkel en leerde zo de kneepjes van het vak. In de periode als V.O.F. heeft de Tapperij zich ontwikkelt als Vinotheek (wijnhandel) en Slijterij (sterke drank, 15%ALC.>). Toen Jo op bijna 70 jarige leeftijd stopte met werken vloeide de winkel in 1994 over van vader op zoon.


Jan heeft drie kinderen, 2 zoons en een dochter. Zijn jongste zoon Kasper had al vroeg een interesse voor het vak en in het avontuur als zelfstandig ondernemer. Zijn andere kinderen zijn beide in een andere sector gaan werken als zelfstandige ondernemer. Jan en Kasper hebben een aantal jaar als V.O.F. samen gewerkt en net als de overgang 25 jaar eerder nam Kasper de zaak over in 2021.